Istoric

PREZENTAREA EDIȚIILOR CONCURSULUI

Cea de a XII-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 16-18 martie 2018. Preşedintele Concursului Naţional Craiova Piano – d-na Daniela Andonova - National Academy of Music „Prof. P. Vladigerov ” Sofia, Bulgaria și membrii juriului -  d-l Mihai Ungureanu de la Filarmonica ”Oltenia” Craiova și lect.univ.dr. Marina Dragomirescu , Universitatea de Muzică, București.
Cea de a XI-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 31.03-2.04.2017Preşedintele Concursului Naţional Craiova Piano – d-na Daniela Andonova - National Academy of Music „Prof. P. Vladigerov ” Sofia, Bulgaria și membrii juriului -  d-l Mihai Ungureanu de la Filarmonica ”Oltenia” Craiova și lect.univ.dr. Marina Dragomirescu , Universitatea de Muzică, București.

Cea de a X-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 18-20 martie 2016Preşedintele Concursului Naţional Craiova Piano – d-na Daniela Andonova - National Academy of Music „Prof. P. Vladigerov ” Sofia, Bulgaria și membrii juriului -  d-l Mihai Ungureanu de la Filarmonica ”Oltenia” Craiova și lect.univ.dr. Marina Dragomirescu , Universitatea de Muzică, București.
Cea de a IX-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 20-22 martie 2015Preşedintele Concursului Naţional Craiova piano – d-l Walter Krafft.- Munchener. Musikseminar, iar d-na Daniela Andonova - National Academy of Music „Prof. P. Vladigerov ” Sofia, Bulgaria și d-l Mihai Ungureanu de la Filarmonica ”Oltenia” Craiova, membrii juriului.
Cea de a VIII-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 28-30 martie 2014. La aceasta editie juriul si-a lărgit componenta prin prezenta domnilor Prof. Univ. Dr. Daniel Goiti, Conf. Univ. Dr. Vlad Dimulescu si a doamnei Mădălina Pasol – Președinte Institutul de Arte. La toate cele opt ediţii ale concursului preşedintele juriului, domnul Walter Krafft, a oferit câte un premiu special (au fost ediţii când a acordat premii speciale la 3 candidaţi – 2 din Craiova şi 1 din Piatra-Neamţ) care au constat în organizarea de concerte şi recitaluri în ţări din U.E.
Cea de a VII-a ediţie a concursului Craiova-Piano a fost organizată în perioada 22-24 martie 2013 şi s-a bucurat de prezenta a 89 de participanți din tara precum si din Bulgaria. Componenta juriului a fost: Maestrul Kraftt – președinte, Daniela Andonova – pianista si profesor Academia de Muzica Sofia, Marina Dragomirescu – lector univ. Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Mihai Ungureanu – Director artistic Filarmonica Oltenia si Csíky Boldizsar Conf. Univ. Dr. Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Parteneri ai concursului internaţional au fost: Filarmonica “Oltenia ”, Colegiul Naţional de Muzică “Dinu Lipatti”, Colegiul de Muzica “George Enescu”, Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare, Liceul de Arte Sibiu, Liceul de Arte Timişoara.
Cea de a VI-a ediţie a Concursului Craiova-Piano a fost organizata in perioada 23-25 martie 2012 şi s-a desfășurat cu un număr de 75 participanţi din ţară şi din Bulgaria . Juriul a avut următoarea componenţă: Maestrul Walter Krafft , Daniela Andonova – pianista şi prof. la Academia de Muzică din Sofia, Marina Dragomirescu – lector univ. Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Mihai Ungureanu – solist Filarmonica „ Oltenia “.
Cea de a V-a ediţie a Concursului Naţional Craiova-Piano, desfăşurată în perioada 18-20 martie 2011 s-a bucurat de participare atât naţională cât şi internaţională (Republica Moldova 3 concurenţi, Bulgaria 10 concurenţi). Juriul a fost alcătuit din personalităţi ale lumii muzicale: Maestrul Walter Krafft, Munchener Musikseminar, Mihai Ungureanu solist al Filarmonicii Oltenia, Daniela Andonova – pianistă şi profesor la Academia de Muzica din Sofia, Marina Dragomirescu lector universitar la UNMB şi Mirabela Dina, pianistă la Koln.
Cea de a IV-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 19-21 martie 2010, a avut un număr de 75 de participanţi din numeroase judeţe ale ţării: Bucureşti, Timiş, Cluj, Suceava, Mehedinţi, Gorj, Vălcea, Braşov, Argeş, Hunedoara, Iaşi, Constanţa, Caras-Severin, Buzău. Juriul concursului a fost alcătuit din: doamna Marina Dragomirescu-lector universitar la UNMB, domnul Mihai Ungureanu pianist Filarmonica Oltenia. Preşedintele concursului a fost domnul Walter Krafft.
Cea de a III-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 21-22 martie 2009, având un număr de 99 de participanţi din numeroase judeţe ale ţării. Juriul concursului a fost alcătuit din: doamna Marina Dragomirescu-lector universitar la UNMB, domnul conf. univ. dr. Csiky Boldizsar - Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, doamna Mariana Ilie şi doamna Daniela Balaci profesoara la Liceul de Artă “Marin Sorescu” Craiova. Preşedintele concursului a fost domnul Walter Krafft.
A II-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 14-16 martie 2008, având un număr de 65 de participanţi din numeroase judeţe ale ţării: Bucureşti, Timiş, Cluj, Suceava, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Braşov, Argeş, Hunedoara, Mureş. Juriul concursului a fost alcătuit din: doamna Marina Dragomirescu-lector universitar la UNMB, doamna Mariana Ilie-profesor Liceul de Arta „Marin Sorescu”. Preşedintele concursului a fost domnul Walter Krafft.
I-a ediţie s-a desfăşurat în perioada 20-22 octombrie 2006, având ca participanţi un număr de 25 de elevi din judeţele: Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, Argeș, Bucureşti, Gorj. Juriul concursului a fost alcătuit din: doamna Marina Dragomirescu-lector universitar la UNMB, doamna Mariana Ilie şi domnul Florin Berculescu, profesori la Liceul de Artă “Marin Sorescu”. Preşedintele concursului a fost domnul Walter Krafft.